officiellt hem för filmen

Varulven (274 chanser att bli på smällen) av Jon Rekdal

Hur Carl johan kom undan med livet i behåll.

Carl Johan Landquist, medborgare #660617-0558 äger servern xerxes.net. Han försöker få ordning på sitt privatliv men har för mycket tid till övers och tycker för mycket om att gå på krogen för att verkligen lyckas.

Carl Johan fick av sin kallhjärtade moder tidigt lära sig att sätta kvinnans behov i första rummet. Av sin hetlevrade fader fick han lära sig att aldrig lämna en kvinna otillfredställd oavsett ålder eller utseende. Dessa två tillsynes samstämmiga teser leder honom in i ett accelerande antal relationer med kvinnor med olika behov samtidigt som en stegrande känsla av skuld och otillräckligthet tar sig uttryck genom partiell och periodvis varulvsförvandling.

 

Del 1

Vi träder in i hans liv när han möter Eva Törnstrand (spelad av Eling Klinga), en gammal flamma som han inte sett sedan hon sparkade ut honom på gatan 15 år tidigare. Eva bor i jättevilla i förorten med en bankir men det går lite kinkigt. Einar, deras 6 årige son, är hos farmor och bankiren är i London på “jobb” dvs.,  hos sin älskarinna. När Eva ser Carl Johan tycker hon synd om honom och vill kramas för någon kärlek av sin bankir får hon inte. Den här gången har Carl Johan mer tur än sist de sågs.

Turen håller i sig då Carl Johan eldig efter sitt möte med Eva genast beger sig ut på lokal. Där möter han Ann-Mari och (spelad av Jenny Ulving) de börjar tala om konst och poesi. Hon följer med Carl Johan hem och stannar över natten. På morgonen ringer Kristian, Ann-Maris pojkvän. De har egentligen gjort slut men hon har dåligt samvete för att han är så beroende av henne. Ann-Mari är reklamförfattare men vill helst bli filmstjärna i Hollywood, journalist eller dokumentärfilmare och bo på Södermalm. Hon stannar över helgen och smiter i gryningen när Carl Johan sover, men lämnar efter sig ett brev.

Carl Johan beger sig besviken åter ut på lokal och råkar träffa kvinna #5 (spelat av Liv Jonsson) när han försöker ta sig över hennes giganstiska resväska på vägen från herrarnas. Kvinna #5 har just blivit utslängd på gatan av sin pojkvän med alla sina ägodelar. Carl Johans eld från helgens intensiva möten har gjort honom sugen att bli far till hela nästa generationens mänsklighet och när de tu efter ett antal mojitos slår följe hem till ungkarslyan bjuds på än mer köttsligt överflöd. Kvinna #5 följer också med ut på landet och Carl Johan skattar sig lyckligt, stark i övertygelsen att han nu äntligen hittat kvinnan i sitt liv. Men det kan vara en förhastad slutsats.

Se Varulven del 1 härDel 2


En eldig Carl Johan stark I övertyglesen fortsätter sitt korståg för kärleken på krogen och träffar nu en gammal bekant från lågstadiet som via Facebook återtagigt kontakten. Ulla Knutson (spelad av Johanna Tschig) arbetar på psykets slutna avdelning och får på fritiden ta ansvar sin panikschizofrena bror eftersom mamma är alkoholiserad och pappan inte vill höra talas om saken. Hon har insett att den romantiska kärleken inte ger något utrymme för fortplantning och utrycker därför en önskan att ha barn med Carl Johan, trots att han antagligen är den sämste i häraden att skaffa barn med.  Carl Johan faller för hennes fullständiga brist på reservation och fruktan.


Vanan trogen sitter han inte långt därefter åter på krogen för att fira återseendet med sprit. Mot kvällens slut konverserar han en ung fröken, kvinna #8 (spelad av Linn Björlind) som han inte sett sedan han redlöst berusad några år tidigare råkade hångla med henne på dansgolvet under en inflyttningsfest på Kungsholmen samtidigt som hennes kille var där. Själv minns hon ingenting annat än att hon ver väldigt berusad och att killen inte märkte något. Det som påbörjades då får sedan sin fortsättning. Moderna komplikationer kring nummer och addresser uppstår när pojkvännen ringer och hotar ta livet av sig om hon inte genast kommer hem.